Nuku kuin…

Minulla on paha tapa selata kännykkää iltaisin vielä sängyssä. Kaikki unihygieniasta jotain ymmärtävät listaavat älylaitteet ensimmäisiksi sängystä ulosheitettäviksi asioiksi, mutta silti kerta toisensa jälkeen löydän itseni selaamasta somekanavia tai naputtelemassa vielä yhden viestin kaveriporukalle. Eilen tällaisen surfailun lomassa törmäsin juttuun jossa kerrottiin otsikon perusteella vinkkejä joilla nukut kuin vauva. Sen verran siinä kohtaa kuitenkin säteili, etten klikannut enää linkkiä auki vaan päädyimme miehen kanssa pohtimaan miksi kukaan haluaisi nukkua kuin vauva? Kun me nyt lähinnä keksimme syitä miksi kukaan ei haluaisi nukkua kuin vauva.

 

599553_10151047121468469_187171097_n

Kuva kesältä 2012 summaa aika hyvin  tunnelinäköiset fiilikset siitä kun oli kokeillut vauvantahtista nukkumista riittävän pitkään.

Ensinnäkin. En tosiaankaan halua nukkua 45 minuutin unisykleissä. Kokeilin sitä reilun vuoden. Se ei varsinaisesti parantanut persoonani miellyttävyyttä ja epäilin että olin synnytyksessä menettänyt vahingossa aivot istukan asemasta.

Toiseksi. Kuinka ankeaa olisi herätellä itseään kun säpsähtää moron heijasteen voimasta ja joutuisi pyytämään puolisoaan kapaloimaan itsensä. Entä jos pariskunnasta kumpikin on säpsähtelijöitä, vedetäänkö silloin pitkää tikkua siitä kumpi joutuu säpsähtelemään.

Kolmanneksi. Ilmavaivat. Jokainen joka on syönyt jotain sopimatonta tietää, ettei ole kovin kivaa nukkua kun mahassa vääntää. Entä sitten kun suolistosi olisi vasta kehittymässä? Ja jos ei ole ilmavaivoja niin sitten voi miettiä miten kivalta tuntuisi jos koko ajan närästäisi.

Neljänneksi. Yökastelu. Vaikka miten olisi ultra-dryta niin vaippaan lorottelu ei vain kuulosta kovin ihosensitiiviseltä yöpuuhalta.

Oikeastaan ainoa syy nukkua kuin vauva olisi se, että ne on lopulta nukkuessaan aika söpöjä, mutta niin ne kyllä on hereillä ollessaankin, joten senkin suhteen peli taitaa olla menetetty jo aikakausia sitten.

Että itseasiassa, jos pitäisi joku nukkua kuin -sanonta keksiä niin loppujen lopuksi taitaisin haluta nukkua kuin teini-ikäinen. Nehän ovat erinomaisia nukkujia. Nukkuvat oikeastaan ihan missä tahansa ja miten tahansa ja toisaalta myös kestävät kummasti väsymystä jos vain pääsevät säännöllisesti tasaamaan rytmejä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s