Tiedetään mistä meidät kesällä löytää

Jossain vaiheessa syksyä kun fillaroimme lapsen lanssa keskustaan bongasimme Töölönlahden puostoon nousseen leikkpuiston. Pääsiäisenä yritimme mennä katsomaan olisiko puisto jo ollut käytössä, mutta jostain syystä käytännössä valmis puisto oli edelleen mellakka-aitojen ympäröimä. Tällä viikolla kuitenkin bongastin Facebookista tiedon, että puisto on auki, joten lauantaina kotimatkalla Arkkitehtikoulusta suoritimme suunnitellun pit stopin.  

Leikkipaikka on minusta ensisijaisesti vähän isompien lasten leikkipuisto. Aivan pienille taaperoille, varsinkin kiipeilyn suhteen aremmille, puistosta ei löyty juurikaan mielekästä tekemistä. Itseasiassa meidän jossain määrin korkeanpaikankammoiselle viisivuotiaallekin osa radan jutuista meinasi olla liikaa. Sinäänsä koomista, että tuo meidän apinahan painaa tuossa meidän vieressä olevassa parkourpuistossa ilman ettei ilmekään värähdä, joten osa epävarmuudesta taisi johtua tottumattomuudesta uuteen rataan. Kiipeilytemppuiluradan lisäksi alueelta löytyy myös kuvassa näkyvät pallurat, tasapainoluun tarkoitettu rengas, pari keinuviritelmää ja kiipelilymonitahokkaat eli melkoisen monipuolisen treenin tuolla saa vedettyä.

Leikkipaikan parhaisiin puoliin kuulu se, että paikan ympärille on nousemassa laajat nurmikentät joten kesäin kivoin eväsretkikohde on löytynyt. Täysin ongelmaton sijoittelu ei kuitenkaan ole ja lahtea kiertävän kevyenliikenteenväylän pyöräilijöiden ainakin on syytä varautua pikapysähdyksiin, koska leikkipaikasta saa liukasliikkeinen nääpiö ponkaistua kelville nopeammin kun vanhempi ehtii sanoa pillimehu. Ja mitään varsinaista erakkopuuhaahaan tuo ei ole vielä hyvään aikaan koska puisto varmasti vetää kävijöitä kesällä myös turisteista. Sopu ainakin lauantaina onneksi antoi sijaa, mutta silti toivoisin, että vanhemmat vähän katsoisivat lastensa perään. Jos iso osa lapsista kiertää rataa vastapäivään (kuten nyt noin yleensäkin ratoja kierretään) niin voisi sen oman lapsosen myös ohjata samaan suuntaan massojen kanssa. Toki yksilöllisyys on ihailtavaa, mutta vähän se tekee kiikkerillä köysitikkailla kohtaamisesta jännittävää.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s