8

Heräsimme aamulla miehen kanssa tajuamaan, että päivähoidon kesälomalappu pitää olla kuitattuna huomenna päiväkodilla. Aamulla nappasin lapun käsilaukkuun ja sopivan tauon tullen otin paniikkipuhelun äidilleni. Talvi on ollut lapselle pitkä ja tuntuu että välillä puhti on täysin lopussa ja syksyllä alkava eskari lisää vielä jännityskerrointa. Kesälomaa piti siis saada mahdollisimman paljon jotta akkuja saadaan ladattua.  

Lopulta kiitos mummipalveluiden ja minun ja miehen osittain porastamien lomien saimme tyypille kahdeksan viikon kesälomat.

Kesän aloittaa mummi parilla päivällä, minä jatkan siitä ja 2,5 viikkoa myöhemmin mies tulee mukaan. Koko perheen voimin lomailemme kolme viikkoa ja sitten perheen miehet jatkavat vielä keskenään. Viimeisen viikon lapsi viettää lomansa kohokohtaa eli lähtee mummin kanssa mökille. Eno saa kuulemma tulla paikalle, mutta vanhemmilla ei kuulemma ole mitään asiaa tulla sotkemaan tyypin ja mumminsa kuvioita. Luvassa on jokaisen viisi- ja 73-vuotiaan lempiharrastuksia: siivoamista, hautojenhoitoa, iskelmämusiikkia ja kalastusta. Tuolla viikko-ohjelmalla tosin epäilen että eno kernaasti passaa tämän tarjouksen.

Tiedämme, että olemme lomajärjestelyissä onnekkaita. Itselläni on viikon normaalia enemmän vuosilomia ja työnantaja korvaa tuntipankkiin sekä ylityöt että työajan ulkopuolella työasioissa matkustamisen eli saan jo itse pitkät kesälomat. Pystymme myös miehen kanssa melkopitkälti vaikuttamaan omiin lomiimme eli se mahdollistaa lomien osittaisen porrastuksen ja sitten on vielä mummipalvelut. Veljeni joskus sanoi, ettei tiedä kumpi näissä lastenhoitokuvioissa tekee suuremman palveluksen. Me mummille kun annetaan lapsenlapset sille vai mummi meille kun auttaa lapsenlapsien kanssa. Turhan usein kuulee siitä, että isovanhempia uuvutetaan lastenlasten hoitamisessa, mutta meillä nämä avaukset tulevat käytännössä aina mummilta ja yhteinen aika myös tekee ihmeitä isovanhemman ja lapsenlapsen suhteelle. Ja rehellisesti sanottuna tiedän, että lapselle tekee hyvää viettää äitini kanssa aikaa myös ilman minua, koska ei ole mitään järkeä siirtää lapselle niitä asioita, jotka minun ja äitini suhteessa hiertävät. Varsinkin kun lapsella ja mummilla ne maut tuntuvat menevän yhteen.

Tykkään myös siitä, että lomaan kuuluu aikoja jolloin olen lomalla kahden lapsen kanssa. Toki ison osan 2,5 viikosta vietämme kotona eli mieskin on iltaisin paikalla, mutta meillä perinteisesti on lapsen kanssa ollut kesäisin mahtavaa. Pakkaamme aamulla reput, suuntaamme puistolounaan kautta kaupungille ja yleensä kotiudumme illalla kun töistä palannut mies on jo soittanut kadonneen perheensä perään. Ja tykkään myös siitä, että mies ja poika lomailevat keskenään. Noihin reissuihin on yleensä yhdistetty vierailuja toisen isoäidin luokse joten olen saanut nauttia yksinolosta kotona. Rehellisesti sanottuna paluu lomalta töihin tuntuu suorastaan rennolta kun tietää, että iltaisin voi pistäytyä leffaan, hakea kotimatkalla sushia ja maratonkatsoa Netflixiä sekä tapailla kavereita. Puhumattakaan siitä kun ollaan miehen kanssa lomalla lapsen mökkeillessä. Sehän on melkein kuin olisi lomalle lähtenyt.

Yksi vastaus artikkeliiin “8

  1. Kuulostaa erinomaiselta lomakombolta koko porukalle! Mä tykkään myös lomailusta poikien kanssa kolmisin enkä viime kesänä kuullut miehenkään valittavan, kun olin kaksi viikkoa itse töissä muiden lomaillessa. Tänä kesänä päätin tylysti mahdollistaa palkattomalla tarpeeksi pitkät lomat ja yhteisen ajan koko perheelle. Ollaan poikien kanssa juhannuksesta koulun alkuun lomalla ja mies heinäkuun siinä välissä.

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s