Pääsiäismuffinit

Vietimme palmusunnuntaita virpomisteemaisen brunssin merkeissä ja nyyttärimeiningillä kun mentiin päädyimme leipomaan muffineita, koska lapsi tykkää niitä leipoa ja löysimme Tigerista vitsakoristeita etsiessä sympaattisia pahvisia kukkavuokia.

  
Leivonme muffarit olikeastaan aina samalla perusohjeella, joka on peräisin nelivuotiaana ystävältäni lahjaksi saamasta Mikki Hiiren keittokirjasta. Seitsemän kääpiön muffinsit (argh, tuo s) eivät vaadi vaahdotuksia tai muita kotkotuksia vaan taikinan saa hämmennettyä helposti kasaan ja sattumilla sitten säädellään sitä miltä ne maistuvat. Arkisin leivomme yleensä mustikkamuffineita joissa sokerin tilalle tulee banaani, mutta juhlan kunniaksi taikinaan meni tällä kertaa sokeria, kaakaojauhetta ja Mariannrouhetta.

Seitsemän kääpiön muffinssit:

50 g voita

1 dl sokeria

1 muna

1 dl maitoa

3 tl leivinjauhetta

2 tl vaniljasokeria

2,5 dl vehnäjauhoja

Paistetaan 175 astetta noin 15 minuuttia, jos taikinassa on pakastemarjoja pidennä paistoaikaa.

Resepti ei ole mitenkään kranttu. Itseasiassa usein voin asemasta lorautetaan öljyä taikinaan ja sekaan tungetaan usein kaikkea mitä kaapin perältä löytyy. Jos muffinit haluaa kuorruttaa kannattaa paistaa ne hyvissä ajoin (me tehtiin jo edellisenä iltana), jotta ne varmasti ovat jäähtyneet ennen kuorruttamista.  Mariannella maustettuihin muffineihin koristeeksi sopi täydellisesti Pandan minttusuklaamunat ja värimaailmastakin tuli sopivan pinkki miellyttämään seurueen alle 125 senttisiä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s