Putkinäkö päällä

Tänään kun on seurannut mediaa on voinut huomata, että ilmeisesti nyt oli päivä, jolloin turhan moni ihminen päätti pitää putkinäön päällä. Sinäänsä ikävää, että putkinäköistä toimintaa tuli yhden hallituspuolueen nuorisojärjestöltä sekä yhden suuren ammattiliiton puheenjohtajalta. Kun noin jos perinteisesti haluaisi asiaa katsoa niin poliittisten nuorisojärjestöjen tulisi olla uudistuksellisia ja ammattiliittojen pienten puolella. Mutta ilmeisesti tämä ei lainkaan ole homman linja näinä päivinä.

Sinäänsä en ole yllättynyt, ettö Perussuomalaiset nuoret kannustavat jokaista olemaan uskollinen omalle sukupuolelleen tasan niin kauan kun ihminen asettui fenotyypiltöän genotyypin kanssa samaan lokeroon. Kunnon somekatastrofihenkisesti nuoriso oli vielä kaivanut päähänsä lippikset julistamaan sukupuolta. Joku ilkeämielinen tosin saattaisi kysyä, että miksi ihmeessä ne lippikset piti kaivaa päätään. Kun jos kerran sukupuoli on niin selvä juttu niin mitä sitä enää alleviivaamaan?

Siitä sen sijaan olin yllättynyt että PAM:n puheenjohtaja Ann Selin on täysin pihalla työelämästä. Viimeiset yhdeksän vuotta ammattiyhdistyksessä työskenneellenä kun olen tottunut, että sielä patavanhollisimmassakin kaartissa jo tiedostetaan se, että työn ja perheen yhteensovittaminen on asia, joka suurimmalla osalla liitoista on jotenkin agendallaan. Ja vaikka ei olisikaan niin yleensä liittojen johtajat tuntevat oman jäsenistönsä asiat ja jos Selin omansa tuntisi hän varmaan jo nyt tietäisi että palvelualoilla ei ole mitenkään poikkeuksellista että työvuoroja sumplimalla, osa-aikaisuuksilla sekä pätkätöillä mahdollistetaan lasten kotihoitoa pidempään. Meillä asiantuntijoilla tuohon ei useinkaan ole niin helppoa mahdollisuutta ollut, joten kaikki asiaa helpottavat ratkaisut ovat enemmän kuin tervetulleet. Luulisi myös, että jokainen työmarkkinatoimija ymmärtäisi tänä päivänä myös sen, että yhä usemmin perhevapailta palaavalla ei ole työpaikka odottamassa, jolloin verkkoja kannattaa viskoa vesille useampaan suuntaan.

Toisaalta varmaan pitäisi olla onnellinen siitä, että meillä on näitä ajatusten Aurajokia, jotka työntävät julkiseen keskusteluun omia putkinäköisiä lausuntojaan. Tuskinpa ennen tätä päivää kovinkaan moni on uhrannut ajatuksen puolikastaan äitien työssäkäyntiin. Paitsi korkeintaan paheksunalla täyspäiväisiä lattemammoja, joten ilmeisesti tämä on asia jossa ei voi kuin hävitä. Mitä taas tulee sukupuolikysymykseen, niin ainakin nyt taas asiantuntijat pääsevät rauhassa selittämään ettei sukupuoli ole joko tai -kysymys. Tosin selväähän tässä taitaa myös olla se, että persunuorten lausuntona tuskin oli missään vaiheessa tarkoitettu puhuttelemaan ketään muita kuin heidän yhtä putkinäköisiä kannattajiaan. 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s