Syysloma Turussa

Viimeisen opintovapaaviikon päätin käyttää vain lapsen kanssa lomailuun. Mies ei koko viikkoa voinut lomailla joten ohjelmaksi piti miettiä jotain minulle ja lapselle. Jotain perusarjesta poikkeavaa halusimme tehdä jotta lapsi saisi kunnolla nollattua alkusyksyn koulujuttuja. Opintovapaa kuitenkin vaikutti siihen, että käytössä oli vähän rajallinen budjetti, joten suurempien suunnitelmien asemasta päädyin ostamaan junaliput Turkuun.

Turku on meidän perheelle helppo budjettilomakohde. Majoitus löytyy äitini luota, josta myös löytyy itsestääntäyttyvä jääkaappi. Ja Turku on myös täynnä helppoa budjettiohjelmaa.

Aurinkoisen päivän kunniaksi hypättiin bussiin ystäväni lapsen päästyä eskarista ja lähdimme Seikkikseen eli Seikkailupuistoon. Näppäränä ihmisenä olin mennyt aikatauluttamaan lomamme niin että olimme Turussa juuri niin, että lapsilla ei ollut syyslomat vielä alkaneet. Seikkiksessä alkuviikko olikin ilman ohjelmaa ja lapsen ystävät koulussa ja eskarissa. Nyt sentään yksi ystäväperhe ehdittiin näkemään, mutta ensi kerralla on kuulemma pakko saada nähdä myös muita ystäviä. Ei mitenkään huono suunnitelma, nuo lapsen ystävät kun ovat minun ystävieni lapsia. Täydellinen ei omena kauas puusta putoa -tilanne.

Lapsi tilasi myös museomatkan. WAM oli suljettu näyttelyvaihdon vuoksi, Taidemuseo ei innostanut joten päädyimme jälleen kerran Turun Linnaan, jonka Valtapeliä – reformaatio Suomessa -näyttely oli meiltä vielä näkemättä. Veikkaan, että lapsi innostuu aikanaan historian tunneista yhtä paljon kuin äitinsä. Tosin onhan tuo reformaatioajan historia Turun linnan osalta todella viihdyttävä ja kiinnostava tarina.


Ja sitten me vain hengattiin. Käveltiin jokirannassa, käytiin moikkaamassa ystävääni tämän työpaikalla ja yksi ilta hengattiin veljeni luona teetä juoden (minä) ja veljenpoikani päällä maaten ja Nintendoa pelaten (lapsi).

Ihan hyvä muistutus siitä että aina lomien ei tarvitse olla mitenkään ihmeellisiä. Joskus lomaa on ihan vain se että siirretään arki uusiin ympyröihin. Loppuloma sitten vietetäänkin koko perheen voimin mökillä syystöissä. Maanantaina sitten taas kutsuu koko perhettä arki.

Yksi vastaus artikkeliiin “Syysloma Turussa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s