Kotitoimiston rutiineja etsimässä

Eilen loppui sitten minunkin kesälomani ja aamulla kun saattelin lapsen kouluun tulin kotiin ihmettelemään elämää. Aamupäivän kotonani kilkutti pianoa virittäjä ja halusin hakea lapsen aikaisin kotiin joten eilinen jäi lähinnä harjoitteluksi, mutta tänään nyt sitten piti päästä kunnolla kiinni arkeen.

IMG_9984

Opiskelumateriaalit kaivoin esiin repusta, johon ne kesäloman alussa pakkasin. Luvassa olisi opinnäytetyön ja parin sukupuolisensitiivisen työotteen kurssien työstöä, mutta itseasiassa ennen kuin päästiin siihen olenkin päätynyt työstämään yhtä kakkosduunin projektia.

Kotitoimistolla yksin työskentely vaatii kuitenkin jonkun verran uutta otetatta itsensä johtamiseen, joten olen tässä kakkosduunin kuvioiden lisäksi keskittynyt puitteisiin. Mitään varsinaista työhuonettahan ei meidän 71 neliön tilaihmeestämme löydy joten teen duuneja joko ruokapöydän ääressä, sohvalla tai sängyssä. Ja jotta koko asunto ei olisi täynnä minun kirjojani ja monistani haettiin vinttiin aikaisemmin kesällä toimeettomana viety Ikean PS-metallikorivaunu takaisin käyttöön. Nyt tuo minun liikkuva toimistoni sitten rullautuu neljällä pyörällä pitkin asuntoa.

Yksin työskennellessä menettää myös työyhteisön satunnaiset uudet virikkeet, joten viritin pitkästä aikaa radion paikoilleen. Aikaisemmin avokonttorissa työskennellessäni kuuntelimme aina YleX:ää ja säännöllisesti kitisin työkavereille rasittavista juontajista. Karma on nyt sitten ollut kuulolla, koska ainoa kanava mikä meille kuuluu hyvin on YleX, jossa tosin nykyään tuntuisi olevan enemmän kuin huippuja juontajia työssä. Sitten vielä kun soittolista olisi paria tuntia pidempi niin voisin olla tyytyväinen.

Itseni tuntien tämä yksin työskentely voi helposti johtaa siihen, että en saa mitään aikaiseksi vaan neppailen päivät pitkin ympäri internettiä ja keskityn pöyristymään siitä miten joku taas voi olla netissä väärässä. Itselleni hyväksi itsensäjohtamistyökaluksi on muodostunut erilaisten to do -listojen työstö bullet journalissa.  Toinen minulla toimiva menetelmä on ollut pomodorotekniikka, jossa työtä rytmitetään 25 minuutin työskentelyn ja 5 minuutin  taukojen avulla. Tällä tavalla saan helposti flown päälle. Tämä myös auttaa kummasti tsekkailukulttuurin vangiksi jäänyttä. 25 minuuttia kun painaa työtä voi sitten rauhassa viisi minuuttia ihmetellä niitä netissä väärässä olevia ihmisiä.

Opintovapaani koostuu pitkälti itsenäisestä opiskelusta ja rehellisyyden nimissä minulla ei nyt aivan tolkutonta työkuormaa ole tehtävänä, joten otan tässä opintovapaan aikana myös aikaa muulle hyvinvoinnille. Buukkailin jo torstaille itselleni keskelle päivää Elixiasta Body Balance-tunnin ihan vain siksi että voin. Samoin tarkoituksena on ottaa myös säännöllisesti aikaa ulkoilulle ja liikunnalle. En varmaan koskaan tule pääsemään vuorotteluvapaalle tai muulle pidemmälle lomajaksolle töistä joten nyt otan sitten kaiken ilon irti tästä että saan myös aikaa muuten itsestäni huolehtimiselle.

Paluun arkeen tiesi myös uutta ryhdistäytymistä perheen ruokien suhteen. Olemme eläneet kesän lähinnä ravintolaruoalla ja kaikki pitkäjänteisyys on huutanut poissaolollaan. Nyt sitten aamulla ne kaurapuurot ja iltaruoaksi keitetyt sosekeitot ovat maistuneet tolkuttoman hyvältä. Harvoin odotan yhtä vesi kielellä  makaronilaatikkoa mitä tänään.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s