Virvontavitsat ilman höyheniä

Siinä missä vanhan blogin puolella kirjoittelin vaikka miten paljon askartelujuttuja on tässä blogissa viimeinen askartelumerkintä vuoden takaa. Eli kaipa se opiskelu sitten näkyy tässä, ettei ole niin aikaa näille DIY-projekteille, mutta onneksi sentään nyt tuli askarreltua lapsen kanssa.


Olen vähän nipo vitsojen koristelija. Meillä ei käytetä höyheniä, koska niiden alkuperää on yleensä täysin mahdoton paikallistaa ja koska tuolla minun askarteluassistentilla ei yleensä riitä kiinnostusta mihinkään pikkusievään ja yksityiskohtaiseen näpertelyyn pitää koristeteema valita tekijöiden jaksanisen mukaan.

Tämän kertainen vitsaidea on yhdistelmä Kodin Kuvalehdestä bongattua langankieputusta ja Pinterestisä bongattua taikasauvaideaa. Me vanhemmat kieputettiin lankaa ja lapsi kiinnitti palloja silkki- ja helmimassasta. Vitsoista tuli minun mielestäni kivoja vaikka itse sanonkin.


Ensin vierastin helmimassaa, koska ajattelin sen näyttävän joltain ötökän kotelolta, mutta onneksi lapsi piti päänsä. Käytössä meillä oli askartelukaupasta ostetut massat ja huomasi, että kun nuo massat oli jo vähän vanhoja oli osa jo tosi jähmeitä käyttää. Kuitenkin askartelukaupan massa oli paljon ketterämpää käsitellä kun eilen Tigerista haettu heidän helmimassansa. Nuo kuvan vitsat kun tuli jaettua virpomisreissulla käyttöön myös osin kaveriperheiden lapsille niin piti vielä illalla koristella meille kotiin pääsiäiskoristeeksi muutamia vitsoja maljakkoon. Tigerin värikartta oli tosin näitä räikeämpi, mutta todettiin, että tuli sitten samalla tehtyä myös vappukoristeet paikoilleen. Johan sitä pääsiäisen jälkeen voi aloittaa opiskeluaikojen muistoksi sen kahden viikon vapun…

Massat toimivat vitsa-askartelussa sekä vitsojen että siivoamisen näkökulmasta. Kevyet massat kestivät hyvinä ohuissakin oksissa ja massa-askartelusta siivottavaksi jöi pari vitsoista varissutta pajunkissaa. Itse oksathan ostettiin kauppakeskuksen kukkakaupasta. Lähialueen pusikot oli varmasti jo koluttu läpi ja toisaalta en myöskään oikein tykkää että pääsiäisen varjolla nuo kaikki polunvieruspusikot raastetaan riekaleiksi. 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s