Pitkiä pellavia

Alun perin suunnittelimme viettävämme viimeisen lomapäivän leffassa, mutta päädyimmekin naapureiden houkuttelemana lähileikkipuiston laskiaisriehaan.


Rieha tosin oli ehkä vähän liioitteleva ilmaisu tästä paikallisen Lionsien järjestämästä tapahtumasta kun paikalla oli hevosajelua (ei menty, pari vuotta sitten puiston tapahtumassa tapahtui pieni onnettomuus toiselle lapsi perheelle ja sen jälkeen lapsi on boikotoinut kaikkia kärrykyytejä), makkaranpaistoa (jonka vuoksi yksi Leijonista katsoi hyväksi itdeaksi ajella farmarimersullaan pitkin leikkipuistoa ja viereistä kenttää, jotka kumpikin olivat täynnä sinkoilevia lapsia) ja pulkkamäkeä (kuva otettu siinä kohtaa kun lapset vielä muistivat miten jonotetaan, erityiskiitos erityisesti yhdelle keski-ikäiselle miehelle joka syleili sisäistä lastaan ja päätti laskea keskelle leikkiviä lapsia).

Lapselle tästä kuitenkin todennäköisesti jäi sellainen hyvä muisto laskiaisen vietosta. Sellainen oletuslaskiainen, josta jää niin selkeä muistikuva, että hän muutaman vuoden päästä väittää varmana tietona, että hänen olleessaan pieni laskiaiset olivat aina tällaisia pulkkamäkiunelmia.


Täydellisen laskiaisen larppaamisen hengessä leivoimme myös vegaanisia laskiaispullia. Tai no kai nämä ovat ihan ehtoja laiskiaispullia kun ne ostettiin lähi-K:n pakastealtaasta (Pirkan pullat on vahinkovegaanisia) ja itse tehtäväksi jäi vain soijavispin vatkaaminen. Pullien kohdalla lapsi tosin päätti, että hillo vai manteli -kysymyksen ainoa oikea vastaus on, että kuka hullu nyt pilaa hyvän pullan tunkemalla sen sisälle yhtikäs mitään.

Leffa jäi siis väliin, mutta oikeastaan tämä nyt oli ihan kiva tapa viettää sunnuntai. Vaikka tämä talvi ei nyt tässä kohtaa enää niin ilahduttanut niin olihan se ihan kiva ottaa yksi päivä lumileikkien parissa ennen paluuta arkeen. Varsinkin kun loman jälkeen ei varsinaisesti tiedossa ole mitään pehmeää laskua. Mies lähtee huomenna kohti Italiaa työmatkalle, minulla on iltaopintoja ja keskiviikkona tentti sekä luonnollisesti kaikki mahdolliset työt hoidettavana. Siksi huomenna käyttöön valjastetaankin ruuhkavuosiemme salainen ase. Eläköitynyt isoäiti. Eli lapsi saa sentään hillityn paluun arkeen ja nakkisoppaa. Sitä kun me vanhemmat emme vieläkään suostu tekemään.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s