Kuka olen kolmella kuvitteellisella hahmolla kerrottuna

Sosiaalisessa mediassa on kiertänyt haaste, jossa itseään pitää kuvata kolmella fiktiivisellä hahmolla. En jaksanut aikaisemmin pohtia valintojani, mutta aamulla löin oman kolmikkoni lukkoon kun yritin keksiä sijaistoimintoja matkalla hammaslääkäriin.


Eli tässä sitä ollaan. Olen yhdistelmä alisuoriutuvaa, omaa polkuaan etsivää Lelaina Piereceä, oman ylpeytensä vuoksi huonosti käyttäytyvää Elizabeth Bennettiä ja herästi itseään turhankin erinomaisena pitävää Uudenkuun Emiliaa eli Runotyttöä. Kaikki kolme hahmoa ovat olleet minulle rakkaita jo vuosia ellei jopa vuosikymmeniä ja päädyimmekin ystävieni kanssa käymään keskustelua siitä valitseeko tässä hahmoja joiden kaltainen haluaisi olla vai hahmoja joihin oikeasti samastuu. Kuten kuvauksesta voi päätellä niin ainakin uskon tunnistavani hahmot myös pahassa. Toki toivon myös löytyväni hyvässä muutenkin kuin rakkaudessa kirjoihin ja halussani dokumentoida maailmaa ja esitellä sitä ympäriinsä.

Seuraava keskustelu käytiin hahmojen taustoista. Itse valitsin tarinakaaressaan vanhimmilaankin nuorina aikuisina esiteltyjä hahmoja, jonka voisi olettaa kertovan jostain haikailuista ikuiseen nuoruteen, mutta ikävä kyllä en tuolta aikuisemmasta hahmovalikoinasta löytänyt juurikaan itselleni samaistuttavia hahmoja. Turhan usein hahmot määritellään puhtaasti heidän suhteessaan perheeseen ja se ei puhutellut minua. Ne hahmot joissa äitiys ei taas vaikuta olivat persoonaltaan ihan jotain muuta kuin mitä minä olen ja käsittämätöntä kyllä en osannut yhtää asettaa itseäni miespuolisten hahmojen saappaisiin.

Ehdin myös pohtia kenen saappaisiin itseni asettaisin jos haluaisin luoda fantasiaminää itselleni. Haluaisin olla Nälkäpelin Katnis, Hermione ja uuden Ghostbustersin Holtzmann. Tai sitten jotain viiltävän superanalyyttistä, älykästä ja ahtaanpaikankammotonta Scullyn, Starbuckin ja Ripleyn kanssa. Mutta sitten toisaalta kun ajatuskin avaruusalukseen sulkemisesta saa hyperventiloimaan on ehkä turvallisempaa vain tarkkailla maailmaa kännykän kameran läpi, lukea kirjoja ja tykätä kirjoittamisesta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s