Loma yhdellä (ja pian toisellakin)

Tänään oli lapsen viimeinen päiväkotipäivä viisivuotiaana. Elokuussa kadun yli marssii sitten jo kuusivuotias eskari. Muutos päiväkotilaisesta eskariksi ei ole suurensuuri. Talo ja piha pysyvät samoina, sisään mennään toisesta ovesta, uuteen eteiseen ja toki päivien tahti hieman muuttuu, mutta vastassa on kuitenkin tutut aikuiset ja tuttu talo. Kesälomaa on silti syytä juhlistaa ja paras tapa minkä tahansa asian juhlimiseen on kirjojen ostaminen.


Lapsuudenperheessäni juhlittiin vaikka mitä kissanristiäisiä, jotta saatiin hyvä syy ostaa kirjoja. Itseltäni löytyy hyllystä esimerkiksi äidiltäni teini-iässä ystävänpäivälahjaksi saamiani fantasiakirjoja ja ensimmäisen poikaystäväni ilme oli aikanaan näkemisen arvoinen kun joulukuun ensimmäinen päivä kaivoin huoneeni oven joulusukasta äidin sinne paketoiman romaanin (kuulemma kukaan ei saa pikkujoululahjoja, pöh sanoin minä ja luin kirjaani).

Lomanaloituksen kuuluu kuitenkin kiintästi dekkarit. Ekaluokalta lomille kirmatessani sain Neiti Etsiviä ja sen perään luin veljeni 17 vuotta aikaisemmin lomalahjaksi saaman Enid Blytonin Seikkalusarjan tuplaniteen. Teini-iässä siirryin jo aikuisten hyllyyn ja nyt toista vuotta putkeen päädyin ostamaan uuden Jussi Adler-Olsenin Osasto Q -kirjan. Suosittelen näitä lämpimästi kaikille dekkarien ystäville. Kirjat voi lukea myös yksittäisinä teoksina, mutta suosittelen lukemaan ne julkaisujärjestyksessä, koska taustalla kulkee jatkuva juoni.

Lapsesta näki yllättävän pienestä, että hänestä kasvaa myös dekkari-ihminen. Anton Siilistä meillä on katsottu iät ja ajat ja Maltin ja Valtin joulukalenteri oli parasta aikoihin. Talven myötä iltasatukirjat muuttuivat myös hyvin salapoliisipainotteisiksi ja kohta luettuna onkin kaikki suomennetut Lasse Maijan etsivätoimisto -sarjan kirjat. Olikin selvää, että lomakirjaksi valittiin tämän vuoden uutuus, Polkupyörän arvoitus.

Lapsi pääsee oman lomakirjansa kimppuun huomenna mökillä. Itse joudun sinnittelemään kirjani kanssa keskiviikkoon. Onneksi lapsella on torstaina kaverisynttärit, joten saan hyvällä omatunnolla uppoutua lueskelemaan kirjaani.

2 vastausta artikkeliin “Loma yhdellä (ja pian toisellakin)

    1. Muistelisin että mies luki pojan kanssa jonkun noista talvella. Pitäisi alkaa kirjata sekä pojalle luettuja kirjoja että pojan omistamia kirjoja kun me vanhemmat ei enää aina muisteta mitä kaikkea meiltä jo löytyy kun mulla on lastenkirjojenkin kanssa pientä Tsundoku-ongelmaa…

      Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s