Terve sielu ja terve ruumis

Täytän elokuussa 35 vuotta ja sen kunniaksi sähköpostiin kilahti kutsu työterveystarkastukseen. Suurena pahiksena aikanaan laiminlöin 30-vuotistarkastuksen ja edellisen kerran minulta veriarvoja onkin tarkemmin taidettu syynätä keväällä 2007 kun aloitin nykyisessä työssäni.


Vähän epäilevällä fiiliksellä menin kättäni ojentamaan. Olen ylipainoinen, liikun liian vähän ja syön huonoa ruokaa. Olen saanut molemmilta puolilta karjalaiset geenit, jotka eivät nyt varsinaisesti auta asiaa. Kaksi päivää näytteenoton jälkeen klikkasin auki elääkäriaseman ja rehellisesti sanottuna olin hämmästynyt. Veriarvoissani ei ole mitään vikaa. Kolesteroli, sokerit ja kaikki muutkin. Kauniisti viitearvoissa ja terveystarkastuksessa verenpainekin ennemmin matala kuin korkea.

Vierailu työterveydessä oli kuitenkin silmiä avaava. Vaikka kaikkia arvot ovat kuosissa olen silti ylipainoinen. Olen silti astmaattinen, tunnen kipua selässä päivittäin. Kaikki nuo ovat asioita, jotka eivät varsinaisesti tue  tavoitetta ylittää 80 ikävuoden rajapyykkiä. Tämä siitäkin huolimatta että kumpikin isoäideistäni eli lähemmän 90 rajapyykkiä. Ikävuodet 30-35 eivät ole olleet minulle armollista aikaa. Painan nyt yhtä paljon mitä painoin lasta synnyttämään mennessä ja vaikka kuinka jaksan juosta ja pyöräillä en koe olevani varsinaisesti hyvässä kunnossa.

Jotain siis pitäisi tehdä ja jos itseni tähän jamaan olen viidessä vuodessa saanut niin otetaan aikajanaksi myös viisi vuotta. Viiden vuoden päästä kun minut kutsutaan työterveystarkastukseen en halua nähdä punaisella olevia mittareita, haluan veriarvojeni olevan vähintään tällä tasolla. Enkä tosiaankaan halua joka päivä ajatella selkääni. Viimeiset viisi vuotta on mennyt sekä henkisesti että fyysisesti sinnitellessä ja haluaisin sen ajan nyt olevan ohi. Uravalmentajana usein asiakastyössä keskitymme siihen, että kaikki lähtee siitä, että päättää vain edetä. No nyt minä olen tehnyt päätöksen edetä. Olen asettanut itselleni tavoitteen. Seuraavaksi sitten määritellään ne väliaskeleet, koska ilman niitä ajatus 15 kilon painonpudotuksesta, ruokaremontista, säännöllisestä perusterveyttä lisäävästä liikunnasta on ehkä vähän liikaa. Tai ainakaan en onnistunut koko pakettia ahmaisemaan.

Ja sitten kun ei auta että on vain se terve ruumis. Sitten tarvitaan myös tervettä sielua. Eli pistetään nyt samaan listaan myös se, että näiden viiden vuoden aikana lupaan olla itselleni ystävällinen, lupaan antaa haastetta aivoilleni, lupaan ympäröidä itseni hyvillä ihmisillä ja tehdä hyviä asioita.

2 vastausta artikkeliin “Terve sielu ja terve ruumis

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s