Katse tiukasti tulevaan

Tänään on ollut päivä, joka ratkaisi muutamiakin tulevaisuuden kysymyksiä. Sillä välin kun itse vedin kokousta, jonka jälkeen kävelin ovesta ulos ensimmäistä kertaa viiteen vuoteen vastuusta vapaana oli kadun toisella puolella joku ihminen tehnyt pitkää päivää ja sähköpostissa odotti tieto lapsen esikoulupaikasta.  

Näillä päätöksillä selvisi pari muuttujaa tulevasta vuodesta, mutta vieläkin tuntuu, että näkyvyys on yhtä heikko mitä pääsiäislauantaina.

Kun muuttujia on monta ja osa niistä on kaikkea muuta kuin itsestä riippuvaisia on pakko luottaa, että kyllä se väylä jossain kohtaa löytyy kun pitää vain suunnan oikeana. Tärkeintä kuitenkin on päättää lähteä liikkeelle ja lähteä työstämään niitä asioita, joihin voi itse vaikuttaa ja joita voi muuttaa. Sinäänsä tämä ei ole koskaan ollut minun ongelmani. Jos jossain on ongelma niin minä pyrin sen ratkomaan. Itseasiassa pyrin ratkomaan sen myös silloinkin kun ongelman ytimessä oleva ihminen ei välttämättä olisi siihen valmis koska toisinaan unohdan, että maailma on täynnä asioita joihin voi kyllä vaikuttaa, mutta josta päätöksen tekee joku aivan muu ihminen. Puhumattakaan siitä miten paljon käytän aikaa vatvoen asioita, jotka ovat täysin minun päätös- ja vaikutusvaltani ulkopuolella. Olin tuota eskaripäätöstökin jaksanut vatvoa ja velloa kolmatta viikkoa sen asemasta, että olisin keskittynyt pelkästään minusta riippuvaiseen asiaan eli luottamustoimeeni tällä kertaa tuohon luottamustoimeen.

Nyt pitäisi vain muistaa pitää fokus mielessä ja keskittyä niihin oman vaikutusvallan alla oleviin asioihin myös muissa epäselvissä asioissa. Opiskella nykyinen tutkinto pakettiin ja säätää vasta sitten seuraavaa askelta. Töissä keskittyä työstämään tällä viikolla löytynyttä ideaa sen asenassa, että kirskuttelisin yöt pitkät hampaita järjestöpolitiikan vuoksi. Ja ennen kaikkea pyrkiä luokaan uusia avauksia, jotka vievät minua vielä selvemmin kohti sitä omaa ideaalia. Aivan ensimmäiseksi kuitenkin aion vielä haudutella kupin teetä ja nauttia siitä, että ainakin kaksi mielenpäällä ollutta asiaa on nyt poissa päiväjärjestyksestä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s