Pääsiäissaari

Eilen pääkaupunkiseudulle iski harvinaisen tiukka sumu. Aamupäivällä kun pakkauduimme autoon ja lähdimme kohti Korkeasaarta oli näkyvyys paikotellen vain reilua sataa metriä ja riittävän monta teini-ikäisenä luettua kauhukirjaa pistivät pohtimaan miten järkevää on suunnata saarelle, jota ei sillan toisessa päässä edes näkynyt sumussa (koska se harvemmin tietää mitää hyvää).  

Sankka sumu teki Korkeasaaresta erikoisen. Eläimetkin olivat jotenkin unenomaisessa tilassa ja paikotellen kissalaaksossa sai katsoa nukkuvia tiikereitä ihan ylhäisessä yksinäisyydessä. Muutenkaan ruuhka ei oikein vaivannut muuten kuin Karhulinnalla olleessa nikkarointipisteessä sekä trooppisissa taloissa.

Tämä oli meidän perheemme ensimmäinen visiitti myös uusittuun Karhulinnan ravintolaan. Remontoitu ravintola näytti kivalta ja saimme pöydän ikkunan vierestä juuri karhujen lounasaikaan joten pääsimme vähän pörröisemmässä seurassa lounastreffeille. Karhuille ruoka näytti maistuvan, mutta niin se kyllä maittoi meillekin. Lapsi söi lihapullia, mies hampurilaisaterian ja itse possunniskaa paahdetuilla perunoilla. Aikuisten ruoat maksoi noin 15 euroa ja lapsen puolet siitä ja hinta-laatu-suhde oli hyvin kohdillaan. Mustikkamaan sillan kupeeseehan on myös auennut uusi pitseria ja myös Pukki on remontissa ja Karhun remontin pohjalta täytyy nekin käydä tutkimassa. Sillan ravintolan remontin myötä siinä aikaisemmin sijainnut matkamuistomyymälä suljettiin  ja kesällä aukeaa lauttarantaan uusi. Nyt leluvalikoimaa oli näytillä pop up-konttikaupassa Karhulinnan vieressä ja valikoimaa on uusittu vastaamaan paremmin Korkeasaaren omia eläimiä.

Seuraava retki Korkeasaareen toivottavasti päästään tekemään fillareilla. Sääli, että kevyenliikenteen uusi silta avataan vasta loppukesästä, koska Vuosaaren sillan työmaa tekee reitistä todella epämiellyttävän pyöräillä. Pyöräretkikohteena Korkeasaari on kuitenkin kiva kausikorttilaisille, jotka voivat pistäytyä katsomaan vain jotain tiettyä eläintä jos ajatus herää. Uusi kevyeenliikenteen silta tekee pyöräilystä vielä mukavampaa ja toivottavasti samalla myös Korkeasaari panostaa vähän enemmän pyöräparkkiin. Nykyiset vanteenvääntäjäpyörätelineet eivät ole mitenkään päin hyviä ja runkolukittavuus olisi myös hyvä ominaisuus telineelle johon pyörä helposti jätetään useammaksi tunniksi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s