Halinallet ja serkut

Netflix on päättänyt ilmeisesti profiloitua koko perheen viihteentuottajana ja valikoimaan on tullut yhä enemmän lapsille suunnattuja Netflix Original-sarjoja. Netflixillä on myös hoksattu selvästi se, ettö mikään ei myy niin hyvin kuin nostalgia joten oli suorastaan viisautta uudelleen lämmittää 80-luvun onnittelukorteista animaatiosarjaksi ponnistaneet Halinallet omaksi uudeksi sarjakseen.

Hallinalle ja serkut -sarjaa löytyy Netflixista kaksi kuuden jakson tuontokautta ja sarjassa on onnistuttu tekemään ilmeisesti lasta puhutteleva, koska viime pöivinä lapsi on käyttänyt kaikki tv:n katseluhetkensä Halinallejen parissa. Halinallejen viehätys ei kuitenkaan jotenkin aukea meille vanhemmille. Animaatiojälki on ihan siistiä ja dubbaus laadukasta, mutta aikuiselle katsojalle sarja ei juurikaan anna mitään viihdearvoa. Lapsi kuitenkin tykkää sarjasta ja siteeraa meille vanhemmille parhaita paloja. Pisteitä sarjalle pitää antaa siitä, että sarjan teeman mukaisesti se on melko rauhallinen ja sarjassa tarinaa kuljetetaan enimmäkseen eteenpäin dialogin eikä kainalopieruhuumorin avulla.

Sarjan nimen mukaisesti tarinassa mukana kulkevat myös serkut eli videossa esiintyvät muut eläimet. Jaksojen teemoissa tuntuu toistuvan luottamus, anteeksianto, auttaminen sekä osaamisen tunnistaminen sekä tunnustaminen. Varsinkin jälkimmäinen noista on sellainen, että tuosta aiheesta voisi enemmänkin olla juttua lastenohjelmissa. Turhan usein törmää vähän sarkastiseen tai vähättelevään asenteenseen lastenohjelmissakin vaikka tärkeää olisi opettaa lapsille sitä miten omaa osaamista tunnistetaan ja myös sitä miten annetaan muille tunnustusta heidän osaamisestaan.

Halinallet ja serkut löydät Netflixistä ainakin toistaiseksi kahden kauden voimin. Kolmannesta kaudesta odotellaan tietoa.

Yksi vastaus artikkeliiin “Halinallet ja serkut

  1. Päivitysilmoitus: Popples | Hallittu hysteria

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s